“Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare”, major d’edat, amb DNI “Núm. de DNI”, com a – progenitor- pare- mare, amb domicili al carrer “via pública, número, porta, lletra”, i telèfon “Núm. de tlf.”.
“Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare”, major d’edat, amb DNI “Núm. de DNI”, com a – progenitor- pare- mare, amb domicili al carrer “via pública, número, porta, lletra”, i telèfon “Núm. de tlf.”.
En relació “al/a la/als/a les seu/seva/seus/seves fill/ filla/s/es”:
– “Sr./Sra. nom i cognoms”, amb DNI “Núm. de DNI”, “nascut/nascuda” el dia “dia, mes i any”, a “Localitat”.
– ACORDEN- PROPOSA EL REGIM de GUARDA – CONJUNTA- INDIVIDUAL AMB ESTABLIMENT DEL REGIM DE LES RELACIONS PERSONALS
I, pel seu millor exercici, – ACORDEN- PROPOSA el present PLA DE PARENTALITAT d’acord amb el que estableix l’article 233.9 Codi civil català a “Localitat”, en data “dia, mes i any”.
Signatures “signatures” Data: “dia, mes i any”
A) Decisions relatives a la guarda i al lloc en què viuran habitualment (Art. 233-9.2a)
– Els pares acorden la guarda compartida “del/de la/dels/de les/ fill/s/es comú/ns”, la distribució de la qual es portarà a terme per períodes de:
- • Opción 1
Setmanes.
- • Opción 2
Mesos.
- • Opción 3
Intervals de sis mesos.
- • Opción 4
“Altres”.
– “El/s fill/s viurà/n” al domicili de cadascun dels progenitors d’acord amb el período establert.
– “El/s fill/s estarà/n” sota la guarda del progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” i al domicili d’aquest, sense perjudici del caràcter compartit de les responsabilitats parentals.
– “El/s fill/s viurà/n” habitualment a la llar del progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare”, atès que és qui en té la guarda.
– “Altres”.
B) Tasques de què s’ha de responsabilitzar cada progenitor en relació amb les activitats quotidianes dels fills. (Art. 233-9.2b)
– Mentre no s’acordi el contrari, els progenitors són els principals responsables de la cura “del/de la/dels/de les/ fill/s/es comú/ns”.
– Cada progenitor es farà càrrec, per ell mateix o mitjançant d’altres persones que designi, de les tasques domèstiques generades per la cura “del/de la/dels/de les/ fill/s/es” mentre “el/s” tingui en la seva companyia, amb la col.laboració “del/de la/dels/de les/ fill/s/es” des que “tingui/n” la maduresa suficient.
– Cada progenitor es farà càrrec, per ell mateix o mitjançant d’altres persones que designi, de portar “el/s fill/s” a l’escola i a les activitats extraescolars, així com de “recollirlo/s”, mentre “estigui/n” en la seva companyia.
– Cada progenitor pot escollir les persones adequades perquè tinguin cura “del/de la/dels/de les/ fill/s/es” mentre no se’n pugui fer càrrec.
– “Altres”.
Durant l’exercici de la guarda:
– Cada progenitor pot prendre les decisions quotidianes relatives als fills mentre aquests es trobin en la seva companyia.
– Cada progenitor es responsabilitza de les decisions següents: “Indicar decisions”.
– “Altres”.
C) Manera com s’han de fer els canvis en la guarda. (Art. 233-9.2c)
– Els intercanvis tindran lloc:
- • Opción 1
A l’habitatge del progenitor que tingui la guarda en cada momento.
- • Opción 2
A l’habitatge de l’altre progenitor.
- • Opción 3
A l’escola, a a l’inici o la fi de la jornada escolar.
- • Opción 4
“Altres”.
– Els intercanvis s’han de portar a terme dins l’horari “Indicar horari”.
– El progenitor que rebi “el/s fill/s” en guarda o per tal de fer efectiu el règim de relacions personals és l’encarregat de transportar-los.
– El progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” és el responsable de transportar “el/s fill/s” en els canvis de la guarda o quan tingui lloc el règim de relacions personals.
– Si un progenitor, per qualsevol causa, no pot fer efectiva la guarda que té assignada, és responsable de trobar un sistema alternatiu de guarda per “al/s fill/s”.
– El progenitor que sol.liciti un canvi en la guarda és responsable de qualsevol despesa addicional de cura o transport “del/s fill/s” que pugui resultar del canvi.
D) Règim de relació i de comunicació amb els fills durant els períodes en què un progenitor no els tingui amb ell. (Art. 233-9.2d)
– El progenitor que no tingui la guarda “del/s fill/s comú/ns” podrà “tenir-los” en la seva companyia en els intervals següents:
- • Opción 1
Caps de setmana alterns:
- • 1
Des de divendres a dilluns matí.
- • 2
“Altres”.
- • Opción 2
Caps de setmana alterns, més els dies intersetmanals següents: “Indicar dies”.
- • Opción 3
“Altres”.
– El progenitor amb qui no “estigui/n el/s fill/s” podrà comunicar-se amb “ell/s” per qualsevol mitjà sempre que ho consideri oportú. En cas de comunicació telefònica, caldrà respectar l’horari de descans “del/de la/dels/de les/ fill/s/es”, de l’altre progenitor i, si és el cas, de la resta de la seva família.
– “Altres”.
E) Règim d’estades “del/de la/dels/de les/ fill/s/es” amb cadascun dels progenitors en períodes festius, de vacances i en dates especialmente assenyalades per als fills, per als progenitors o per a llur família. (Art. 233-9.2e)
1) Vacances d’estiu
– Amb independència del progenitor a qui pugui correspondre la guarda “del/de la/dels/de les fill/s/es”, cada progenitor podrà “tenir-lo/s” la meitat dels períodes de vacances escolars d’estiu.
En defecte d’acord entre els progenitors, el progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” els tindrà el primer període els anys parells i el progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” els senars.
– Els progenitors fixen la manera en que es produirà.
– Altres períodes: “Indicar períodes”.
– Després del període vacacional el reinici habitual del règim – de guarda- de setmana altern.
– Li correspondrà al progenitor que no hagi estat amb els seus fills en el darrer període de vacances.
– “Altres”.
2) Vacances de Nadal
– Cada progenitor tindrà “el/s fill/s” la meitat dels períodes de vacances escolars de Nadal. A manca d’acord dels progenitors, el progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare””el/s” tindrà el primer període els anys parells i el progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” els anys senars.
– “Altres”.
– Després del període vacacional el reinici habitual del règim de – de guarda- de caps de setmana altern.
– Li correspondrà al progenitor que no hagi estat amb “el/s seu/s fill/s” en el darrer període de vacances.
– “Altres”.
3) Vacances d’hivern
– “El/s fill/s podrá/n” estar en companyia de cada progenitor per parts iguals. En aquest cas, el progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” tindrà “el/s fill/s” la primera part de la setmana els anys parells, mentre que l’altre els tindrà la primera part de la setmana en els anys senars.
– El progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” tindrà “el/s fill/s” tota la setmana en els anys parells, mentre que l’altre els tindrà tota la setmana en els anys senars.
4) Vacances de Setmana Santa
– Cada progenitor tindrà “el/s fill/s” la meitat de les vacances escolars de Setmana Santa. A manca d’acord dels progenitors,decidirà el progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” tindrà “el/s fill/s” els anys parells i l’altre els senars.
– “Altres”.
5) Dies assenyalats
– Els progenitors acorden que el dia “indicar dia” el règim serà el següent: “indicar règim”.
– En les dates d’aniversari dels menors o dels progenitors, prevaldrà l’acord dels progenitors i, a manca d’acord, s’aplicarà el règim de comunicació i relacions previst amb caràcter general.
– Durant l’aniversari “del/s fill/s”, “aquest/s estarà/n” en companyia del progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” els anys parells i del progenitor “Sr./Sra. nom i cognoms del/de la progenitor/pare/mare” els anys senars.
– Encara que no li correspongui, el dia del seu aniversari cada progenitor podrà tenir el fill/s en la seva companyia durant “Núm. de hores” hores, sempre que informi l’altre progenitor amb, com a mínim, “Núm. de dies” dies d’antelació.
6) Vacances i viatges amb “el/s fill/s”
– Cada progenitor pot viatjar amb “el/s fill/s” durant el temps en què “el/s” tingui sota la seva guarda comunicant-lo prèviament a l’altre progenitor.
– El progenitor que tingui el passaport o document adient “del/de la/dels/de les/ fill/s/es” li ho haurà de facilitar a l’altre progenitor.
F) Decisions relatives a l’educació i a les activitats extraescolars, formatives i de lleure (Art. 233-9.2f)
– L’educació que “rebra/n el/s fill/s” serà:
- • Opción 1
Pública. “si és el cas: especificar centre”.
- • Opción 2
Privada. “si és el cas: especificar centre”.
- • Opción 3
Concertada. “si és el cas: especificar centre”.
– Mentre “el/s fill/s resideixi/n” amb ell, cada progenitor podrà autoritzar que participin en les activitats que no requereixin organització prèvia, així com en les activitats socials.
– Es requereix l’acord dels pares per tal d’inscriure “el/s fill/s” en activitats esportives o d’altres que requereixin un entrenament especial mentre “el/s fill/s””és/són” amb l’altre progenitor.
– “Altres”.
G) Deures d’informació i consulta entre els progenitors en relació als fills. (Art. 233-9.2g)
– Cada progenitor ha d’informar l’altre dels aspectes relatius a la salut, educació i lleure “del/s seu/s fill/s”.
– Ambdós progenitors s’hauran d’intercanviar i tindran accés als documents rellevants “del/s seu/s fill/s”.
– Tota informació relativa “al/s fill/s” s’haurà d’intercanviar entre els progenitors, que en cap cas poden utilitzar “el/s fill/s” com a missatgers per a transmetre’s informació, plantejar qüestions o proposar canvis.
H) Decisions relatives al canvi de domicili i a altres questions rellevants per “al/s fill/s”. (Art. 233-9.2h)
– Cada progenitor haurà de comunicar a l’altre, amb un preavís mínim de 30 dies, la seva intenció de canviar de domicili.
– Si el canvi de domicili d’un progenitor és incompatible amb el règim de guarda o visites establert, els progenitors hauran de revisar l’acord del pla de parentalitat per tal d’assolir-ne un altre que s’adapti el millor possible a les necessitats “del/de la/dels/de les/ fill/s/es”.
– “El/s fill/s” hauran d’estar amb el progenitor que romangui al domicili inicial fins que els progenitors assoleixin un acord alternatiu.
– Si un progenitor té coneixement de qualsevol malaltia, accident, hospitalització o qualsevol altra circumstància que afecta la salut “del/de la/dels/de les/ fill/s/es”, ha de comunicar-ho immediatament a l’altre progenitor.
– “Altres”.
I) Modificacions, revisió del pla i recurs a la mediació familiar
– Els progenitors acorden el recurs a la mediació familiar en cas que l’aplicació del pla provoqui diferències entre els progenitors o calgui modificar-ne el contingut per tal d’adaptar-lo a les necessitats de les diferents etapes de la vida “del/de la/dels/de les/ fill/s/es” o a les noves circumstàncies dels progenitors.
– “Altres circumstàncies rellevants per modificar els aspectes del pla”.